середу, 6 березня 2024 р.

                                                         Життя - як пісня.
      Володимир Івасюк – непересічна особистість в українській культурі. Його життя трагічно обірвалося у віці 30 років, але за цей короткий час він зробив українську пісню знаною на весь світ. Його називали українським Орфеєм, буковинським Шубертом, Ікаром української пісні, видатним композитором, одним із основоположників національної естрадної музики. Свої почесні нагороди митець одержав, на жаль, посмертно – став лауреатом Національної премії імені Тараса Шевченка (1994), Героєм України (2009), а  ще при житті здобув перемогу у численних музичних конкурсах і фестивалях. 
     У  Сторожинецькій публічній  бібліотеці було організовано мережевий захід, "Життя - як пісня",  до 75 - річчя    Володимира Івасюка, українського композитора, автора пісень: " Червона рута","Водограй", "Я піду в далекі гори",та багато інших.
   Поціновувачі творчості видатного композитора і музиканта могли ознайомитися з літературою про його життя та творчість, переглянути відеофільм "Володимир Івасюк - легенда української естради", послухали його пісні, обмінятися своїми думками про Володимира Івасюка.
 



Немає коментарів:

Дописати коментар